Dassfönster på landet

Vårt stora renoveringsobjekt på landet denna sommar har varit vårt utedass. Fönstret på dasset är från ett gammalt rivningshus i Linköping. Det har varit många arbetstimmar att kitta och måla det. Fint blev det!

Utsikten över ko/häst hagen är ju den bästa man kan tänka sig! Ibland händer det att någon tittar in...

Körsbärshjärta

Är det inte märkligt att jag ska hitta ett körsbärshjärta också... Jag som gillar hjärtan i alla former!!!


Somrig ljuskedja

Såg så söta somriga muffinsformar i affären en dag. Köpte en låda och gick hem och gjorde en djupdykning i julgarderoben. Hittade en ljuskedja som ska vara till julgranen och gjorde ett litet snitt i varje muffinsform där jag stack in lamporna. Så här blev resultatet...


Förra årets betong

Lite bilder från förra årets betongtillverkning, de har varit ute hela vintern och klarar alla väderlekar. Trappan som jag visat förut har ju bara blivit finare med tiden, med lite mossa på
och växter runt.Dom två nedersta trappstegen har jag gjutit direkt i säckarna. Stack hål med en gaffel i pappret och sänkte ner dom i en balja vatten. Fungerar också att lägga säckarna i regn några dagar. Fungerar alldeles utmärkt som trappsteg!Det vänstra är gjort av ett ormbunksblad och det högra av ett rabarberblad med en djup grop i.
Där bor en groda i en massa sjösten...Harmoni återspeglar stämningen på landet... Det här rabarberbladet får alltid besök av samma groda/padda samma tid varje kväll.

Traktorsäten

Har länge gått och funderat på ett projekt där jag tänkte använda gamla traktorsäten. När jag äntligen hittade två så blev det inte alls som jag tänkt från början... Så här blev det så länge tills jag har funderat klart!Det ena hängde jag i grova rep i (nästan som en gunga) Det blev så fint i vårt uterum och passar in i en gammal gårdsmiljö. Satte en liten slingrande klängväxt ovanpå.Den andra fick bli en härlig fruktskål, också i uterummet som vi kallar vårt vardagsrum på landet.
Betong i mängder

Nu har jag som sagt satt ny fart på betonggjutningen! Det är så himla roligt, nytt för i år som jag inte gjort förut är siffrorna. Man kan sätta dom mot en husvägg eller lägga dom vid ingången, trädgårdslandet, gräsmattan eller liknande. I morgon ska jag prova att göra några med hål i så man kan hänga upp dom. Frågan är bara om dom håller för dom blir ju ganska tunga...??? Provade också att gjuta siffror i formar som det legat fläskkotletter,det fungerade också men dom kan man absolut inte hänga pga sin tyngd.NYSTART!!!

Nu har jag fått den där kicken som jag väntat på att den ska infinna sig!!!

Jag har blivit peppad till att börja blogga igen. Kreativiten har också fått en nystart och jag har tid att förverkliga en del tankar och projekt jag har gått och tänkt på en längre tid. En av anledningarna till att jag börjar om igen är Carina Glenning redaktör på Corren Bostad som var på besök i måndags.
Hon och en fotograf var ute i vår sommarstuga för att göra ett reportage som kommer i Corren nästa torsdag. Ett jättetrevligt besök! Känns ganska pirrigt, men roligt!RSS 2.0