Höstbord

29/9

Har just haft tjejträff här eller ska man säga dam middag i vår ålder? Vi har träffats sedan vi slutade jobba på ett korttidshem för 20 år sedan! Det är så kul att vår vänskap håller i sig!

Det är viktigt att ha kvar goda vänner genom livet!Höstdukning! Älskar höstens färger!


Tradera

27 september

Sitter mycket vid datorn och tittar på Tradera, där kan man verkligen hitta de där lite speciella sakerna som är så kul när man hittar!

Jag byter gärna ut saker hemma och säljer en del där också. Spännande att följa när någon budar på saker man lagt ut...

Nu ska jag slå in tre saker där mina auktioner gick ut i dag och jag är jättenöjd!!!

Barnvagnshjul

26 september

Nu har "skrotletarn" varit igång igen...

Hittade ett gammalt ensamt barnvagnshjul. Hade en kedja som ska vara till en ampel och med ett julgransljus i mitten blev det så här:En ovanlig liten ljuskrona!!!


Funderar på att sätta något på som passar för årstiden tex rönnbär nu på hösten. Eller varför inte några prismor som hänger under? Ja vi får se vad det blir...


Auktion

Oj oj oj vilken rolig auktion jag var på i torsdags, bilen var helt fulllastad när jag skulle hem. Här kommer lite bilder på en del av mina härliga fynd:


Håller på att bygga en hel "bokhyllevägg" av gamla lådor så det här blir ett bra tillskott!


Finfina korgar passar på landet.


Två tvättbrädor följde med, det var egentligen kistan jag skulle ha...


Är inte den här charmig? Den kommer troligen att få bli paraplyställ.

Auktion

22 september

Ledig dag som jag tillbringade på auktion i Motala. Laddade upp med mycket dricka och några mackor så var det bara att köra igång... Det är så himla kul och det finns så mycket roliga saker.

Till er som inte varit på auktion säger jag bara: dags att prova på det är spännande!

Härliga färger på Irland

När vi åkte runt på Irland så blir man så otroligt glad när man ser alla färger på husen. Vilken fantasi och att dom bara vågar... Visst är dom härliga?


Glömde ju bilden...

Här kommer bilden som skulle varit med på förra inlägget...Ingen härlig syn precis. Som sagt jag är så glad att dom lever!Tankeställare

19 september

I dag har jag varit med min yngsta dotter på återbesök efter en bilolycka hon var med om 27 juni i år. Hon har fortfarande ont i nacken och ingen känsel i ena knät.

Men med tanke på hur bilen såg ut och att dom frontalkrockade så är jag så otroligt glad att alla i bilen lever!!
(Dom mötte en bil som körde på fel sida)

Så jag vill bara säga till er alla : Ta hand om varandra!!!


Loppis

I dag har vi haft den sista loppisen för i år. Tack till alla som varit hos oss i sommar. Det har varit många trevliga stunder tillsammans med er!

Det var en riktigt kall höstdag så det blev full värme på i bilen på väg hem...

Nu är det bara att plocka ihop och ladda för nästa sommar!


Höstäpplen på landet

Oj vilken härlig höstdag det var i dag, klarblå himmel och äpplena på min systers äppelträd var så vackra i solskenet!Förra året var vi på Julita gård när dom hade äppeldagar, där fick vi tipset att trä äpplen på en ståltråd och hänga på verandan. Här har min syster provat eftersom det finns gott om frukt i år.
Doktorsväska

I torsdags var jag i Åtvidaberg och fyndade på Emma G:S saker och ting. Hittade den här härliga doktorsväskan som är charmigt sliten för 80 kr, helt ok tycker jag! Gissa var den passar...Nu åker nog barnmorskeväskan som står på loftet ut på Tradera tror jag...
Husmus...

Ja vad ska man säga...jag gillar ju att hitta på lite tokiga saker så här kan jag presentera en till:


Fick en fågelholk av min syster,målade den i samma färg som friggeboden och så fick en liten mus flytta in...

Spets ljus

Ser fram emot mörka kvällar när man får tända så mycket ljus som möjligt. Vet inte hur mycket ljus jag använder varje år, törs nog inte räkna efter...

För att variera det hela lite så satte jag en ljuskedja i en av de större spets skålarna jag gjort, så här blev det:I den lite mindre skålen blev det ett värmeljus:Fynd i kylskåpet

Hur glad kan man bli när man tittar in i kylskåpet....


Som tur är så har jag just fyndat en liten grej som i all sin enkelhet är hur bra som helst:

Å nu har den flyttat in i kylskåpet:


Tankekort

Dagens tankekort:  Ingenting är omöjligt... Det omöjliga tar bara lite längre tid...

Handtvätt utanför dasset.

Tog till vara en gammal trappa som var förenat med livsfara om man gick på den...Men som "tvättställ" utanför dasset fungerade den bra. Satte en gammal stor kaffekokare som jag köpt på auktion, överst på trappan och fyllde den med vatten. Nu är det bara att vrida på kranen när man ska tvätta händerna.


Dasset före och efter...

Sommarens renoveringsobjekt på landet var ju vårt utedass. Det var inte använt på många år och hela taket fick bytas ut och så började det stora målarjobbet...Vet inte hur många gånger vi målade över i vitt, det kom alltid fram någon mörk fläck här och där. Men resultatet blev bra till slut. Det roligaste jobbet är som alltid att inreda.
En del "tokigheter" fick det bli förstås...


En fin liten emaljskylt som jag fyndade för många år sedan passar bra i en gammal miljö.


Det här vara bara början... Här nedan kommer resutatet av allt arbete.

En Merzedes Benz grill på väggen och en koskälla i änden på toarullehållaren! Lite tokigheter piggar alltid upp!!!

Tycker mycket om Kockums blå /vita serie. Har köpt det mesta på auktioner och Tradera. Min tvättfat stol som jag har visat förut passade bra i vårt ny/gamla dass.

Det vackra fönstret tog min man hand om och kittade/målade om.

Vi är i alla fall jättenöjda och jag tror nog att t.o.m tonårsdottern kan tänka sig att gå dit nu...


Äppelkorg

En äppelkorg inköpt i Kivik en sliten resväska inköpt på loppis för 10 kr och en murgröna. Tja dom gillade varann tyckte jag.


Irland

På midsommardagen åkte min man och jag till Irland med Ryanair. Bodde i Dublin en natt tog sedan vår hyrbil och reste västerut. Vårt mål var Galway där vi bokat B&B i 2 nätter. En av höjdpunkterna var Cliffs of Moher, bilder kommer här:


Så här såg det ut hela kustvägen dit.


300 meter höga klippor! Vilken mäktig natur!
Tillbringade flera timmar här, dagstrippen hit var den största behållningen på hela resan.

Betongsiffror

Inför Bomässan började prova att göra siffror som man kan ha utanför sin bostad. Lägga i landet/gräset eller mot en vägg. Gjorde också en del med hål för att kunna hänga upp. Själv har jag satt våra i en zinkbalja med lavendel.

Tvåan är gjord i en tårtkupa och ettan och fyran i köttlådor (storpack). Allt kommer till användning!


Bomässa Cloetta center Linköping

Hade lite svårt att sova natten innan Bomässan, har ju aldrig varit med på något sånt här! Var där en timme innan och fixade iordning, fick god hjälp av alla från Corren. Det var full fart hela dagen mellan 10.00-17.00. Så himla kul!!! Har fått hur många frågor som helst om både betong och hur jag gjort spetskålarna. Sålde massor så jag är helnöjd.


Bomässa i morgon

När Corren var på besök så bjöd Carina Glenning in mig att medverka på årets Bomässa. Jag kommer att stå i deras monter och visa betongalster och spetsskålar som jag har tillverkat. Nu har jag bara haft 1½ vecka på mig så jag har jobbat varenda ledig stund för att ha något med mig att visa och ev sälja. Visar här en del av det jag hunnit göra. Mer bilder kommer senare, på andra saker jag gjort. Nu ska jag packa dom sista sakerna, spännande dag i morgon!
Reportage i corren

Nu har reportaget kommit med i Corren. Jag har fått så mycket postiv respons och det känns jättebra! Har varit så otroligt nervös innan för hur bilderna skulle se ut men nu känns det bra. Jätteduktig fotograf!


Här är artikeln för er som inte har corren:
http://www.corren.se/bostad/?articleId=5759560&date=&menuids=


Här finns ett bildspel.

http://www.corren.se/bildspel/player.aspx?slideshowID=5759568#index=0RSS 2.0