Vår = vitsippor

29 april 2012

Äntligen är våren i full blomning! Vitsippor blåsippor och gullvivor överallt på väg till vårt sommarställe.
Finns det något finare än ett hav av vitsippor mellan en massa björkar. Vårt land är fantastiskt!
Skivskålar

28 april 2012

Har en hel del LP skivor som låg i en fyndlåda från en auktion. Det var inga roliga titlar så det känns inte så svårt att göra något annat av dem... Mina egna gamla nostalgiplattor har jag givetvis sparat...
Efter en behandling i ugnen förvandlades de till godis/frukt skålar!Skivan ovanpå en skål på en plåt med bakplåtspapper.Så här blev resultatet! Bara att lägga i något smaskens eller kanske några prylar?


Blompyssel

26 april 2012

I dag trotsar jag vädret och ställer ut mina kryddor! Jag har återanvänt olivburkar, dom är ju alldeles för fina för att kasta...Passar utmärkt att plantera i.Har också köpt ranunkler till vardagsrummet, dom är så vackra!Dom här kom yngsta dottern hem med häromdagen, passade fint i köket.


Längtar!!!

25 april 2012

Nu snöar det ute igen och det är så kallt! Åååå vad jag längtar till landet!!! Var där i helgen och skulle börja röja lite, men det var inte så mycket vi kunde göra. Man får ju inte så stor lust att ta fram utemöblerna precis...

Fotot är från förra sommaren när jag hängt upp mitt härligt rostiga traktorsäte som jag köpte av en granne på landet.
Vill hänga upp det i vårt uterum SNART igen! I bakgrunden ser man ladugården.


Krok gafflar

23 april 2012

Här kommer lite bilder på mina "krokgafflar" för er som inte läser Östgöta Correspondenten.
Jag har böjt gamla nysilvergafflar och limmat upp på väggen eller på en gammalt härligt sliten planka. Går också bra att borra hål i skaftet och skruva upp dem så sitter de säkrare.


Tankekort

22 april 2012

Citat från min tankekorts låda:

Lyckan ligger inte i ägandet utan görandet!      Något jag verkligen håller med om!Några härliga bilder från helgens tulpaner. Är så glad över min systemkamera...


Corren april

19 april 2012

Ja då var det dags för det fjärde inlägget i Correns bostadsdel i dag. Den här gången blev det tema gafflar!
Magnet gafflar

18 april 2012

I morgon kommer mitt april bidrag till Corren, det kommer att handla om gafflar. Visar här några gafflar som inte kom med i tidningen den här gången.
Gör så här: Klistra en magnet på baksidan och häng upp dom på kylskåpet och det blir en rolig och annorlunda förvaring av alla kom ihåg lappar!
Matlådor

15 april 2012

Röjde i ett skåp och hittade två gamla matlådor som ingen använt på många år. Jag limmade på en byrålådsknopp och ställde dom på varandra. Blev en rolig förvaring för lite smått och gott!


Efterrätts sked

14 april 2012

Den här skeden fungerar både som bordsplacering och efterrätts sked. Går att återanvända många gånger!
Måla skaftet på en gammal stor sked med skoltavelfärg. Skriv på ett namn och lägg på någon "liten gobit".


Påskliljor

11 april 2012

Påsken är över men påskliljorna blommar för fullt här hemma. Helt underbara och tacksamma att fotografera tycker jag.
Påskafton

7 april 2012

Påskafton och jobb hela dagen, klädde ut mig till tupp och överraskade alla. Här kommer några bilder på påskpynt hemma. Hoppas ni har en bra påskhelg!Ägghönorna är en av mina favoriter, bra godisgömma...

Äggkoppar målade i skoltavelfärg och familjens namn på. Påskriset står i en glasburk med en av mina benvärmare på...

Påsk kula

6 april 2012

Långfredag och trist väder...då kan jag bjuda på ett pysseltips så här sista dagen innan påskafton. Ta en glaskula, ta av "hatten" och fyll den med små fjädrar. Sätt tillbaka den och häng upp i riset.
Mina glaskulor är nog egentligen gamla julkulor men färgen på prickarna passar bättre till påsk tycker jag.

Björkris

5 april 2012

Varför ska man nöja sig med lite när man ska hämta påskris? Skämt åsido så ville jag ha ett påskris bestående av en hel liten björk ute i trädgården. Så min syster och jag tog en promenad på hennes gård och fyndade den här fina björken. Jag kommer att ha användning för resten av björken till andra projekt...

Eftersom det är skärtorsdag i dag så har jag laddat upp med mycket godis på egentillverkat kakfat.


Påsk knyten

4 april 2012

Ett alternativ till påskäggen kan vara ett "påsk knyte". Gjort av virkade dukar som jag köpt på loppis för 3 kr styck. Prova på att lägga  i små chokladägg med papper på eller ett stort godisfyllt påskägg. Knyt ett band runt.
Ägg med skoltavelfärg

2 april 2012

Jag har sparat en del påskägg genom åren och pysselsugen som jag alltid är så har jag fått användning för dom.

Här är ett förslag på ett ägg jag gjort. Måla med skoltavelfärg två gånger, limma på en spets och så är det färdigt att skriva valfri text på ägget med griffelkrita!Har lagt det på "ett bo" av tuggade pappersremsor från dokumentsförstöraren...

Äggfix

1 april 2012

Fixat lite mer med dom ägg jag gjorde förra året, nu fick dom ett bo också...Snurrade björkris och knöt ihop det med grovt rep, lade i en beige spetsduk och träull som jag sparat från en presentförpackning. Ägget som jag gjorde förra året är gjort av limmat gammalt bokpapper och spetsar.Provade också en annan variant med ägget som jag målat vitt och limmat på pärlhönsfjädrar och grovt rep.

RSS 2.0