GOTT NYTT ÅR!!!

30/12 2012
 
En dag kvar på detta år, ofattbart så fort tiden går!
Det har varit ett intensivt år med flera olika jobb. Har arbetat som resurs på skola i år 3 och som vårdare på ett elevhem.
Dessutom haft förmånen att ha en egen "pysselruta" i vår lokaltidning Östgöta Correspondenten en gång i månaden. Tänk att få att dela med mig av alla mina kreativa tankar och få en massa positiv respons, det värmer otroligt mycket!
 
Jag har all anledning att känna mig stolt över våra två döttrar detta händelserika år:
 
Yngsta dottern har tagit körkort, dansat bal och tagit studenten. Arbetar på COOP och ska börja studera till undersköterska.
Äldsta dottern avslutade studier i Stockholm för att börja studera i Linköping. Fick tag i en mysig lägenhet i Norrköping, och åker Campusbussen till skolan. Förutom studierna arbetar hon på Röda korset och Kvinnojouren. Sjunger i en nybildad ungdomskör.
 
 
Några korta och mysiga resor tillsammans med min man har det blivit. Dalarna och Rom, vilka kontraster!
Båda resmålen rekommenderas!  Vi har också haft många sköna dagar i vår stuga på landet.
 
Jag har avslutat detta året med en allvarlig operation och en månads sjukskrivning, så nu hoppas jag att nästa år blir ett år utan sjukdomar!!!  Man får sig en tankeställare och blir ödmjuk inför livet...
 
 

Personliga julklappar

29/12 2012
 
Eftersom jag tycker det är så kul att pyssla så hade jag nog tänkt att göra mer av årets julklappar, men en operation kom ju i vägen...Men några saker orkade jag att göra sittande i soffan...
Det blev laminerade glasunderlägg till en systerdotter som läser till läkare. Underlägg klippta ur en kartbok till julaftonens värdpar med orter som de bott på eller rest till.
 
 
 

Annandag jul

26/12 2012
Jag är så glad och tacksam för att jag lyckades vara med på julafton! Det såg lite kritiskt ut dagarna innan då jag fick jätteont i magen igen... Firade en lugn och trevlig julafton med hela släkten. Det är skönt att vi kan vara tillsammans allihop och alla bidrar med några saker var till julbordet.
 
Vår gran i silver och rött.
 
En stor loppisfyndad bricka som stått på matsalsbordet över juldagarna och spridit alla julens dofter.
 
 

GOD JUL

24/12 2012
 
EN RIKTIGT GOD JUL ÖNSKAR JAG ALLA BLOGGLÄSARE!!! TA HAND OM VARANDRA, KRAM!!!
 

Snöboll av tårtpapper

19/12 2012
 
En dekorativ snöboll att hänga upp tillverkar du lätt av små tårt/bakelse papper. Jag har tagit 12 stycken och delat i två högar, vikt dem på mitten och satt "ryggen" mot varandra. Nitat ihop dem med en häftpistol i mittenskåran. Fixa till så flikarna fördelar sig något så när jämt runt om, knyt i en sytråd och häng upp.
 
 

Godishjärta till granen

18/12 2012
 
Har du några bakformar kvar efter julbaket så gör ett godishjärta till julgranen! Vik dem på mitten och limma ihop till ett hjärta nita/limma dit ett band att hänga upp det med.
 
 

Kakformar i julgranen

17/12 2012
 
En vecka till julafton och jag har inte kunnat göra så mycket pyssel som jag velat...nu är det några snabba och enkla tips som gäller...
Ta en gammal bakform vänd den upp och ned och slå på den med en hammare till den bli platt. Gör ett litet hål med hjälp av en spik och knyt fast en tråd. Limma på ett bokmärke eller en fin bild/foto och häng den sedan i granen.
 
 

Tillbaka igen!!!

16 December 2012
 
Tillbaka igen och det känns helt underbart!!! Så sjuk har jag aldrig varit och det är nog först nu som jag börjar förstå hur dålig jag var när jag fick åka in akut och blev opererad så snabbt. Jag har bara gott att säga om vårt sjukhus här i Linköping, alla jobbade snabbt och väldigt proffsigt på Akuten-Röntgen-Kava.
Har nu haft en tvåveckors återhämtning i soffan med lite gåträning då och då, att vara still är ju inte min starka sida. Har äntligen slutat med alla mediciner och sprutor.
 
Men det jag blev mest orolig för var att jag inte orkade med en enda kreativ tanke eller ens orkade tänka på att jag skulle kunna pyssla mer... Men plötsligt i dag vaknade alla tankar till liv igen, åtminstone i huvudet...kroppen har en del kvar att önska...
 
Tack till familjen som hjälpt mig och tack till alla som hört av sig på olka sätt, det värmer så enormt mycket!!!
 
Äldsta dotterns fina luciatåg som jag med hjälp av min svägerska orkade ta mig i väg för att se på.
 

Ofrivilligt blogguppehåll...

6/12 2012
 
Tyvärr har jag inte kunnat göra några nya inlägg på en vecka på grund av en sjukhusvistelse.
Åkte in akut förra torsdagen och blev opererad och fick komma hem i går. Har saknat detta så mycket och jag hoppas jag har lite styrka att komma igång snart igen. Ha det så gott så länge!!!

RSS 2.0