Schackbord

29 februari 2012

En gammal ful pedistal ett schackbräde med fina schackpjäser i en trälåda kan bli så här fina med lite svart färg och lim.
Pimpade pallar

27 februari 2012

Åkte egentligen till IKEA för att köpa extrahyllor till Billyhyllan men kom också hem med två pallar som jag pimpade med sjalar. Bara att byta när man får lust efter färg, tycke och smak!
Ljuslykta av ett reklamblad

25 februari 2012

Någon gång hoppas jag att jag får komma till Barcelona! Medan jag väntar och drömmer så får väl den här ljuslyktan duga... Klippte ut den här siluetten från ett reklamblad jag tog i färgbutiken.
Tjejträff

23 februari 2012

Här kommer lite detaljer från dukningen till kvällens tjejträff. Mina gamla goa "tjejkompisar" sedan 30 år, visst är det härligt att kunna hålla vänskapen vid liv!Som servetthållare har jag tagit ett skärpspänne och under tallriken ligger ett tårtpapper.Kvällens ljusstakar blev tre olika glas i lite olika höjder som jag vände upp och ner och satte ljus på.

Semla

22 februari 2012

En riktigt god semla ska avnjutas på en fin tallrik från Gefle porslinsfabrik, Arthur Percy svart glasyr. Auktionsfynd.
Almanacka för barn

20 februari 2012

Hittade en låda böcker och bilder på en loppis och av dom fixade jag en årsalmanacka som passar i ett barnrum.
Fäste bara bilderna med små vita klädnypor på ett bomullsband.


Renhorn

19 februari 2012

Jag har fått en del frågor om renhornet som jag använder som hängare. Jag har ropat in det på en auktion och det satt redan monterat på en träplatta. Jag har skurat det med diskmedel och vatten och sedan sprutat med hobbyfärg från Biltema.Östgöta correspondenten-andra chansen!

16 februari 2012

I dag var det äntligen dags för andra delen på min pysselruta i Corren! Det är jättekul att få göra något av alla ideer jag har i huvudet, och att kunna inspirera andra att hitta andra användningsområden för saker.Skickade in så många bilder så alla fick inte plats, kommer här i stället:En ram. en byxgalge och ett insektsnät blir bra förvaring till örhängena.Gardinvajer och några små krokar går också bra att fästa i en ram.En gammal badkarskedja snurrad runt en gammal ram blir också en annorlunda förvaring till smycken.


Kylskåpshylla

15 februari 2012

Släng inte hyllorna när du byter ut ditt gamla kylskåp!!! Sätt på små S-krokar och det kan bli jättebra förvaring till en massa prylar, smycken och hårsnoddar.
Hjärtlig middag

15 februari 2012

Gårdagens middag gick förstås i hjärtats tecken. En pepparkaksform är
bra till både bröd och lövbiff!!!Kaviar, creme fraiche, räkor och röd lök på ett rostat hjärta.Lövbiff med örtsmör, hasselbackspotatis och bönor.Avrundat med en pannacotta toppad med  traditionella gelehjärtan.


Alla hjärtans dag

14 februari 2012

Nu kan jag äntligen tända min lykta ute, den blev så fin med alla glashjärtan fastfrusna och passar så bra i snön som föll i natt. Hoppas ni får en mysig dag!
Mera Alla hjärtans tips

13 februari 2012

Här är lite enkla tips på dukning som jag gjort inför morgondagen:Sätt fast små hjärtan med foto fix eller dubbelhäftande tejp på glasen.Knyt ett vanligt paketsnöre runt besticken och forma som ett hjärta.
Pysseltips inför Alla hjärtans dag!

12 februari 2012

Två dagar kvar, så då är det dags att ladda med lite pysseltips! Enkelt och billigt är min filosofi när det gäller allt pyssel...

Två skålar, röda och genomskinliga hjärtan, vatten och en mortel som tyngd satte jag ut i kväll.


Hoppas på att min islykta med hjärtan i ska hinna frysa till tisdag, det borde fungera i år när det är så kallt.
(Det går ju också att sätta i frysen om man vill...)Några värmeljus som jag hade kvar efter julen passar  jättebra nu till Alla hjärtans dag. Bara att limma på det här fina snöret som jag hittade på Maxi. Så här blev resultatet!Var ju tvungen att provtända lite i förväg...Sidenhjärtanen är köpta i en hobbyaffär och tårtfatet på en auktion.Ett annat enkelt tips är att göra ljuslyktor av presentpåsar. Sätt bara i en hög ljuslykta av glas inuti påsen.
Ring och armbandsförvaring

12 februari 2012

En liten söt vas inköpt för 5 kr på en loppis fungerar utmärkt som förvaring till ringarna. Går också bra med en flaska som har en smal hals.En hållare till hushållspapper passar också bra som förvaring till ringar, armband och hårsnoddar.Just den här sorten finns på Biltema.

Beställning levererad

10 februari 2012

Min första beställning är levererad och det känns jättebra! Provade att göra lampskärmarna på nyköpta lampor och skärmen som var av tunt tyg sitter kvar under. Då kan man välja om man vill ha spetsskärm eller ursprungsskärmen, bara att lyfta av den!


Vik en bok

7 februari 2012

Ett enkelt pyssel med en bok är att slå upp den på mitten och vika in bladen mot mitten så du får en fin solfjäder i mitten av boken. Ett fint blickfång! Jag har min på en brickvagn tillsammans med några retroprylar.

Bokstöd

5 februari 2012

Hittade dom här som jag tycker superfina bokstöden på loppis förra veckan för 30 kronor! Dom fick genast en plats på mormors ekskänk, tillsammans med några gamla böcker också inköpta på loppis för 10 kronor.Spa helg i Tranås

4 februari 2012

Yngsta dotterns julklapp var en Spa helg med mamma och nu har vi varit där tillsammans med faster och kusin. Jätteskönt med alla behandlingar och en varm skön pool! Vi är jättenöjda med allt utom maten som var "sådär"

Det blev lite shopping i kylan innan vi nöjda fnittrande och skönt trötta åkte hemåt.
Pimpad kudde

2 februari 2012

En liten enkel sjal kan förgylla en kudde på ett väldigt enkelt sätt.Vardagsrummet fick lite färg i dag, ut med det beige och in med turkos!


Benvärmare

1 februari 2012

Ny månad och det blir bara kallare och kallare... burr säger jag. Fyndade två par benvärmare på mellandagsrean och jag kan ju bara ha ett par åt gången så det andra paret hamnade på två höga glasburkar!Tulpanerna kan ju få det lite varmt och gott dom också...


RSS 2.0