Vårträdgård

31 mars 2012

Fixade lite vår och påsk i trädgården i förrgår, men vad fick man för det i dag??? Värsta ovädret med snö och blåst, så nu håller jag tummarna för att blommorna klarar ovädret...Satte en stor björk med mossa runt i en zinkhink och två söta påskharar fick flytta dit...Den här färgen på penseer är så fin tycker jag, passar fint i zinkkrukorna jag haft i många år.Fågelbo i ett zinkhjärta med mossa och björkris.


Alternativa äggkoppar

29 mars 2012

Det finns så många olika saker man kan använda till äggkoppar det är bara att använda fantasin och titta sig omkring hemma!Ett litet fint glas med en muffinsform i blir jättefint att duka med!
Bara glaset utan muffinsform blir också fint!En servettring har ofta en bra passform till ett ägg, klistra också på ett bokmärke på ägget!En liten kopp från dockporslinet fungerar också bra!
Påsktavlor

27 mars 2012

Hade ett Barnalfapet och ett Ordspel hemma sedan barnen var små. Tog lite häftmassa och satte ihop några påskord och det blev två lite olika påsktavlor.

Tar man häftmassa och inte limmar bokstäverna så är det bara att återanvända dom till att spela med, eller till någon annan tavla kanske?En gullig liten påsktavla, kanske till barnrummet?

Wellpapp (återanvänt packmaterial) och Alfapetbokstäver hör till den lite mer "ruffiga och naturliga" stilen...


Tags i påskriset

26 mars 2012

Jag har fått en del frågor om var man kan få tag i dom tags jag använt som dekoration i påskriset. Jag har köpt dom i en hobbyaffär, jag har även använt grovt rep som jag knutit som rosetter i riset. Enkelt och naturligt!
Present till kusin

25 mars 2012

Har varit lite dålig på att skriva några dagar pga att jag jobbat hela helgen. Hade en toppenhelg på jobbet med alla trevliga arbetskamrater och härliga ungdomar. På lördagen gjorde vi en utflykt till ett litet mysigt cafe som heter Åbacka. Vi satt ute och åt glass i mars!!! Helt otroligt! I dag blev det våfflor så klart!

Nu i kväll firade familjen mina barns kusin som fyllt 19 år, god mat och trevligt sällskap! I stället för kort satte jag fast bokstäver från ett ordspel på paketet. Kan återanvändas eftersom dom sitter med häftmassa...


Vårigt kakfat

21 mars 2012

Ta ett gammalt kakfat med hål i kanterna, en ampelkedja, mossa, blommor, konstgjorda fågelägg och fjädrar och gör en fin vårgrupp som man kan ha både ute och inne.


Påskäggssked

20 mars 2012

Gamla stora skedar är något som man kan fynda hur många som helst! På auktionerna säljs stora brickor/lådor fulla med fina bestick för en struntsumma. På loppisarna kostar dom oftast några kronor styck.
Ett tips till påsk är att böja till skaftet knyta ett band runt och duka med den som en äggkopp!


Dukar och lim

19 mars 2012

Ja då var det dags för lite färg på skålarna. Har mest provat att göra vita skålar med sockerstärkning, men nu tänkte jag prova dom färgade som passar bättre så här framåt påsk.

Trälim och vatten och en upp och ned vänd skål. Kom ihåg att täcka skålen med plast annars kan det bli en obehaglig överrraskning...

Inte världens snyggaste bild kanske men mer bilder kommer när dom är torkade och klara.
Gardinringar till påsk

18 mars 2012

Gamla gardinringar i trä ligger nog i en och annan byrålåda eller så är dom superbilliga på loppis. Några kronor för en påse.
 
Måla dom och limma dit någon liten påskfigur som finns att köpa i hobbyaffärer. Eller du kanske har något i påskpyntslådan?
Blir fint och annorlunda i riset.

Corren 3

17 mars 2012

I torsdags var den tredje artikeln med min pysselruta med i Östgöta correspondenten. Eftersom påsken närmar sig fick det bli lite annorlunda påsktips!Det är så kul med all respons jag får av alla gulliga människor!

Längtar till landet!!!

13 mars 2012

Efter några härliga och soliga dagar längtar jag mer än någonsin att få ta tag i allt roligt pysslande som väntar på mig ute på landet.

Isen smälter så sakteliga...flotten ligger fast ett tag till...
Gjuta påskljus

12 mars 2012

Dags att börja med lite påskpyssel. Jag har börjat gjuta ljus i äggskal (blir mycket omelett nu...) och äggkoppar. För att få den härliga gula färgen så blir det finast med bivaxkakor tycker jag. Sätt i en veke i äggskalet eller äggkoppen smält bivaxet i vattenbad och häll på. Låt stelna.En alternativ äggkopp kan vara en udda kopp eller glas från dockporslinet.


Påskkyckling

11 mars 2012

Här kommer ett tips på en gullig påskkyckling du kan göra. Både gullig och god!Blanda:
50 gram rumsvarmt smör
4 dl havgregryn
1dl lemon curd
Några droppar gul och röd hushållsfärg
Rulla runda små bollar och rulla dom i kokos.
Tryck i mandel som näbb och silverkulor till ögon.Fyll ett helt kakfat till påsk!

Kvinnodagen

8 mars 2012

Här kommer lite vårblommor till alla kvinnor i dag! Vi får hålla till godo med vårblommorna inne så länge, för i dag snöade det här! Burr!Visst är dom fina! Köpte flera krukor på IKEA förra veckan och dom har stått sig bra.
Mera griffelfärg

8 mars 2012

Nu har jag provat att måla foten på några vinglas med griffeltavelfärg, blir jättebra som bordsplacering. Man måste måla två gånger för att det ska täcka ordentligt.


Griffeltavelfärg

7 mars 2012

Äntligen har jag köpt en burk griffeltavelfärg som jag tänkt på så länge. Det finns så otroligt mycket roligt man kan göra, här är mitt första försök. Loppisfyndade äggkoppar i trä målade jag och skrev namn på till gästerna.
(bara att sudda ut och skriva nya namn när det kommer nya gäster)Kunde inte låta bli att göra en liten mustasch på ägget...

Landet i vårsolen

4 mars 2012

I dag fick det bli en tur till landet, hälsade på syster och vi gick en promenad i vårsolen. Kom till bäcken som vi alltid rensade på våren och där vi lekte i timmar när vi var små. Kunde ju inte låta bli den fastän vi är gamla...

Inflyttningsfest

4 mars 2012

I går var jag på en trevlig inflyttningsfest hos en god vän. Som present hade jag med mig en griffeltavla i form av ett hjärta som jag målat med griffelfärg. Det tog fyra dagar då man måste måla två gånger på varje sida innan man kan skriva på den. Satte den i en påsklilja och så lite silkepapper runt, med en gul ulltråd.
Fjäderlampa

3 mars 2012

Snart är det påsk och dags att börja pyssla lite...Kanske en fjäderlampa??? Jag tog en liten plastskärm som jag hade i gömmorna och limmade fast fjädrar. Lampfoten inköpt på loppis för 10 kr. Provar på två olika, har inte riktigt bestämt mig för vilken det blir. Blev riktigt söt och ett fint sken!


Klockbord

1 mars 2012

Det är så himla kul att kunna använda alla saker jag köpt på auktioner och loppisar genom åren. Man måste ju ha "materialet" för att kunna komma på alla ideer!

I dag blev det ett klockbord, en pedistal och en klocka så här blev det:Den lilla psalmboken hittade jag på en loppis förra veckan, karaffen är köpt på auktion.


RSS 2.0