Höstservetter

31/10 2012
 
Världens enklaste pyssel som alla kan göra så här på höstkanten...En glasburk och en konservburk fixas till med lim pensel och fina höstservetter. Kan användas till ljuslykta förvaring eller vad du vill!
 
Har man ett grovt rep eller ett fint band så kan det bli fint att knyta på burkarna.
 
 
Här har jag penslat glasburken med Marvin medium för att få en blank yta. Går bra med lim eller lack också.
 
Blir fint med ett värmeljus i honungsburken.
 
 
Konservburken fick bli förvaring till besticken.

Italiensk tidning

29/10 2012
 
MIn enda souvenir från Italien och Rom fick bli några tidningar. Tycker det är ett otroligt vackert språk både att höra på och att se det skrivet. Första pysslet med tidningarna fick bli ett par enkla fjärilar till väggen.
 
 

Ordning på glasen

28/10 2012
 
Äntligen har vi tagit oss i kragen och fixat skåp till våra finglas, det blev helt vanliga Billy från IKEA.
VI kanske har lite för mycket glas, men det är svårt att välja bort några av de fina gamla glas som blivit inköpta på auktioner genom åren...
 
 

Snö i dag!!!

25/10 2012
 
Vad var det som hände i dag??? Ridturen med ungdomarna blev inställd på grund av snöstorm!!!
Det är ju två månader kvar till jul...
 
 

Rosor av lönnlöv

23/10 2012
 
Hur härlig är inte hösten!!!  Ut och samla löv för lite höstpyssel, jag har gjort rosor av lönnlöv för att få lite höstfärg inomhus. Vik dom dubbla rulla flera lager runt varandra och slutligen snurrar du en ståltråd runt bladen och ner på skaftet så de blir stadiga.
 
 
 

Stor trampsten i betong

22/10 2012
 
När jag var på Ulrika marknad så hittade jag plastduk på metervara så jag köpte en bit. Min tanke var ju förstås inte att använda den till duk utan den fick hamna i tvättbaljan med betong ovanpå...
 
 
Den har en hedersplats framför den stora stenen vid ytterdörren på landet.
 
 

Gardinomtag av skärp

21/10 2012
 
Bilderna från mitt senaste inlägg i tidningen kommer här i lite större format...
 
 
Flätat skärp eller ett skärp med Musse Pigg spänne till barnrummet bara att välja!
 
 
 

Ösgöta correspondenten oktober

18/10 2012
 
I dag har mitt oktoberbidrag varit med i Östgöta correspondentens bostadsdel. Känns jättekul varje gång och tack till er som på olika sätt strör positiva ord till mig i min vardag!
 
 
 

Mera Rom

17/10 2012
 
Njuter fortfarande när jag tänker på vistelsen i Rom och här kommer lite fler bilder på alla " måsten" därifrån.
 
 
Kvälls och dagbild från Colosseum. Mäktigt och lite läskigt när man tänker på allt som hänt där...
 
 
Fontana Di Trevi. Kastade givetvis en peng i fontänen...
 
 
 Michelangelos berömda målning i Sixtinska kapellet.
 
 
Vatikanen och S:t Peterskyrkan.
 

Rom städernas stad!

16 oktober 2012
 
Hemkommen från fyra fantastiska dagar i  Rom. En helt otrolig stad som måste utforskas i sköna skor och många långa promenader på kullerstensgator, för att verkligen få uppleva allt. Vi kommer tillbaka det lovar jag!
 
 
Tog oss till en utsiktspunkt i Trastevere och tog några foton i kvällssolen.
 
 
 

Murgröna i notställ

14/10 2012
 
Notstället fanns i en fyndlåda från en auktion och eftersom jag inte spelar något instrument så fick det bli så här i stället...Fungerar lika bra som blomsterstöd med en riktigt lång murgröna som klänger upp i den...
 
 

Armband av skärp

13/10 2102
 
Inför nästa bidrag till Corren som jag skickade in i går, så kan jag ge er en "förhandstitt"
 
Dottern Hanna provar mina egenhändigt gjorda armband. Skar av två skärp och gjorde ett nytt hål med håltång, går lika bara med hammare och spik som dom flesta har hemma.
 
 

Gångplattor i betong

12/10 2012
 
En form som det varit kotletter i och ett par barnstövlar kan bli fina gångplattor/trampstenar om man gjuter i betong. Så här blev mina...
 
 
 
 

Plocka undan på landet

10/10 2012
 
Innan vi stänger och plockar undan alla möbler innan vintern, så tog jag ett kort på ett härligt bockbord från 1800-talet som vi ropade in på en auktion för flera år sedan. Har också hittat udda gamla stolar/pallar på loppisar/auktioner som passar till.
 
 
 
 
 

Fågelbad i betong

9/10 2012
 
Här har jag gjutit ett  fat i betong till fåglar eller bara som ett fat med vatten och blommor som kan hänga i ett träd i trädgården. Lägg en inoljad spetsduk  på ett fat eller skål och lägg betong ovanpå, stick sedan ner några korkar där repen ska sitta.
 
 
 

Höst på landet

8 september 2012
 
En toppen fin dag på landet i strålande solsken, det brukar alltid kännas så vemodigt att plocka in de sista utemöblerna på landet... men i dag underlättade det fina vädret.
 
 
 
 
 
 
 
 

Tvättbalja med betong

6/10 2012
 
En del har tvättbaljor till tvätt medan jag gjuter i min... Lade två remsor med spets i tvättbaljans fördjupningar så det blev ett räfflat mönster. Har nu grävt ner den i "leran" framför friggeboden på landet. Får vänta till våren så det blir lite finare när det växer nytt gräs runt den.
 
 
 
Mönstret efter spetsen fungerar bra som fotskrapa på trampstenen.
 

Betongfat av spetsduk

5/10 2012
 
En gammal spetsduk som var trasig lite här och där kom till användning när jag provade att gjuta ett fat på den.
 
 
Hällde i vatten och nu kan fåglarna bada eller några fina blommor flyta omkring. Eftersom det är höst så får det bli ett vildvinsblad så länge...
 
 

Gladiolus

4/10 2012
 
Så här års kan man få frossa i Gladiolus som är så vackra. Köpte en bukett vita i fredags när vi hade gäster och nu blommar dom för fullt i vårt vardagsrumsfönster.
 
 

Apoteksburkar

3 oktober 2012
 
Visar här mina härliga apoteksburkar som jag ropat in på auktion. Letar efter flera, men dom är inte helt lätta att hitta. Jag letar vidare...
 

Höstlykta

1/10 2012
 
En utelykta som stått ute i vår trädgård i många år och blivit lite väderbiten behöver piffas upp så här på hösten... Så några höstlöv och prydnadspumpor i vackra färger gör susen!
 
 
 
 

RSS 2.0