Höstblad

30 september 2012
 
Nu är hösten här och jag kan frossa i alla fina löv!!! Plockade med mig en del på en promenad häromdagen. Hem och tog fram klarlack och sprayade dom för att ha som bordsdekoration. Jag lägger dom lite huller om buller på bordet så det ser ut som en höststorm dragit in...
 
 
 
 
 
 

Skivpall

26 september 2012
 
En pall inköpt på en auktion för länge sedan (tror det är en IKEA pall) förvandlade jag genom att sätta en LP skiva på. Det var exakt samma storlek på skivan som pallens sittyta.
 
 
 

Betongbeställningar

25 september 2012
 
Beställningarna rasar in och jag tillverkar för fullt! Betongljusstakar i petflaskor och och matoljeflaskor. Som tur är har jag en massa goa arbetskamrater som sparar olika sorters flaskor åt mig.
Spets i olika färger har jag inhandlat på Tradera.
 
Funlight flaskan blev en memo/visitkorts hållare. Ett litet betonghjärta fick plats framför hållaren.
 
Har provat att använda muffinsformar i silikon till värmeljusfördjupningen.
 

Dödskalle

24 september 2012
 
Har en arbetskamrat som gillar dödskallar på allt, så nu har jag tillverkat en ljusstake i betong som kommer att passa henne...
 

Städdag

22 september 2012
 
I dag har jag tagit ledigt från jobbet för att hinna i fatt lite här hemma. Det blir lite eftersatt när man är mycket på landet och jag har haft många beställningar på betongsaker och det går alltid före.
 
Fotot är på en liten rolig skylt som jag köpt på loppis. Känns nog igen av många...
 

Betong siffror

19/9 2012
 
Våra hus siffror som jag gjöt förra sommaren har nu legat ute sedan dess och jag tycker de bara blir snyggare med tiden. Lite mörkare i färgen och efter den här sommaren har de fått en aning av mossgrön färg, får kanske skura av dom så småningom...
 

 
 

Betong groda

17 september 2012
 
Jag håller på att bli tokig på den här sortens groda!!! Köpte en gjutform i hårdplast på Panduro, och har nu provat att gjuta flera gånger. Fötterna går bara sönder fastän jag armerat med ståltråd i varenda tå!
Det går att använda grodan eftersom det går att putsa av lite på det som trillat av och för någon som inte vet hur formen ser ut så ser grodan helt okej ut... men det retar mig lite...
 


Mörker

16 september 2012
 
När ska man vänja sig vid höstmörkret??? Jag har jättesvårt att vara kreativ på kvällarna när det blir mörkt så fort.
Men det får väl kompenseras av en jättehärlig klar och fin höstdag som det var i lördags då kan jag vara hur kreativ som helst!!! Det blev en hel del pysslande på landet, man måste ju krama ur det sista innan vi stänger igen för vintervilan...
 
En kvällsbild från vårt köksfönster med en av lamporna med sockerstärkt spets på.

Svart spets

14 september 2012
 
Bjöd på en Tradera auktion och fick en del svarta spetsar, så nu har jag frångått det vita och provat svart på mina betongljusstakar.
 

 
 

Corren bostad

13 september2012
 
Mitt inlägg i Östgöta correspondentens bostadsdel  i dag...
 
 
 

Flaskpassion

12 september 2012
 
Gamla härliga flaskor finns det gott om på både auktioner och loppisar, dom är riktigt charmiga och det finns alltid en plats för dom på landet...
 
 
 

Rida Islandshäst

10 september 2012
 
En superhärlig kväll ! 22 grader varmt och en härlig ridtur hos Marie Delling på Uggletorp Islandshäst. Det är ett väldigt bra sätt att koppla av, man känner sig helt avslappnad efter en skön ridtur och trevligt sälskap!
 

Marie och Freja Delling utanför stallet med hästen Skifa.
 

Här är islandshästen Hulda som jag en gång ägde och finns numera hos Marie. Sålde henne när vår yngsta dotter fick en ponny och började tävla. Livspusslet gick inte riktigt ihop...
 
 
 
 

Kranar

10 september 2012
 
Skrotletare som jag är så hittade jag några gamla kranar i en hög som skulle slängas... Finfina hängare för smycken och hårsnoddar tycker jag...
 
Den här kranen sitter i sommarstugan under trappan till loftet.
 


En annan kran sitter på marmorskåpet och fungerar som armbands och hårsnoddsförvaring.


Järnsängen på plats!

7 september 2012
 
Den fina järnsängen jag fyndade på auktion har vi lyckats få upp på loftet på landet!!! Fråga oss inte hur...VI hade ont överallt i kroppen när vi var klara...Hur som helst så blev det bra. Sängen är bäddad med det fina bolstervar tyget som jag köpt på Tradera.
 
 
 
 
 

Fönster på landet

6 september 2012
 
I dag blev det en riktig heldag på landet i strålande solsken. Pysslade lite och "betongade" lite, hade knappt tid att äta för det är så kul när man kommer igång och förverkligar alla ideer som kommer upp.
I vårt lilla magasin fanns inga fönster från början så min pappa satte in två små för många år sedan. I det ena har vi blått glas (det mesta från loppis) och i det andra, gamla blå burkar som är inropade på auktion.
 
 

Betongunderlägg

4 september 2012
 
Spara förpackningen som köttfärsen legat i och diska ur den ordentligt. Häll i ca två centimeter betong i den och skaka ordentligt, låt den torka några dagar.
Det blir ett jättebra underlägg för kaffepannan, kastrullen och varma formar.
 
Om du väljer att ha den ute på trädgårdsbordet så behöver du inte ta in den, den klarar alla väder!
 
Sätt alltid möbeltassar under så den inte repar bordsskivan.
 

 

 

Kakform i betongen

3 september 2012
 
När jag gjuter ljusstakar i betong så har jag provat lite olika formar för att få en bra fördjupning för ett värmeljus.
Det som blir allra finast är en gammal kakform tycker jag. Lägg en tyngd i så den inte flyter upp.
 

Här har jag använt  en liten petflaska med en kakform som fördjupning.Betongljusstakar

2 september 2012
 
Så här blev en del av resultatet efter det kaos som rådde häromdagen...
Jag blev i alla fall riktigt nöjd med betongljusstakarna och har sålt en del och fått nya beställningar. Skicka ett mejl om ni är intresserade.
 
Här har jag gjutit i en petflaska och en plastflaska som det varit rapsolja i.
En ask som det varit gelehjärtan i har jag använt som gjutform. I bakgrunden syns fler både små och stora ljusstakar som är gjutna i olika sorters petflaskor.
 
 

Loppis och hantverksdag i Åtvidaberg

2 september 2012
 
I går blev det en heldag i Åtvidaberg åkte klockan 8 på morgonen för att packa upp mina betongsaker och en del loppissaker utanför Emmas affär i Åtvidaberg. Detta är inte riktigt min grej egentligen, men eftersom Emma frågat mig så tänkte jag att det kan vara kul att prova på! Det var inte jättemycket folk men jag känner mig nöjd med dagens resultat!
 

Här syns några av sakerna på mitt bord.

RSS 2.0