Mera betongkrukor!

29/8 2013
 
Förra veckan avslutades med en "skapande tjejhelg" på landet, det blev en del "betongande "och några målade akvarell. Det var bra för mig att träna på ett gäng goda vänner i fall det blir några betongkurser framöver...
 
På kvällen fixade vi mat av allt som alla bidragit med och vi trotsade kylan invirade i filtar och lyckades sitta ute till tre på natten! (sex grader varmt eller ska man kanske säga kallt!!!)
Många goda skratt blev det innan vi kom i säng!
 
 
Fåglarna ska ju också ha det fint, så nu har jag provat spetsmönster på mina fågelbad!
 
Blomkruka av spetsduk och betong.
 
 
 
 
 

Sista sommardagarna i betonghinken!

28/8 2013
 
Har bara njutit av de sista sommardagarna på landet och varit lite dålig på att skriva här... Än så länge vill jag vara utan dator när jag är där, men vi får se till nästa sommar nu när jag skaffat mig en "padda"...
 
Som ni nog redan förstått så är min största avkoppling att vara kreativ och prova alla nya saker som dyker upp i mitt huvud och det bästa av allt är att jag kan göra det i en avkopplande miljö på landet!
 
Mitt nyaste projekt provade jag förra veckan och nu har de torkat, det blev rosor/blommor av spets och betong som jag satte på armeringsjärn.
 
 
 
 
 
 

Trälådor och prylar från olika auktioner

14/8 2013
 
Älskar att gå på auktioner och en av mina favoritinköp är gamla trälådor av olika slag. Som tur är började jag köpa lådor för många år sedan då de fortfarande var billiga. 
I dag är de väldigt populära och kan bli otroligt dyra på både auktioner och loppisar.
 
Maximalism kanske man kan säga....
I ett litet utrymme vid trappan i vårt "magasin" kan det få plats många små lådor...och lite annat...
Vet inte riktigt än var den här härliga lådan ska få vara...?
 
 
 
 

Dassdörren

11/8 2013
 
Nu när nedgången till dasset blivit fixat så behövdes det lite nya åtgärder på dassdörren eftersom vi var tvungna att såga av en bit på den...
Med hjälp av ett rep och två märlor så fixade jag ett stopp så inte dörren åker upp och slår i väggen.
I änden på repet satte jag en toarulle och en kakform som stopp.
 
 
 
 
 
 
 

Betongdagar!!!

11/8 2013
Har kommit in i en period då jag tycker det är fantastiskt kul att hålla på med betong, och ännu roligare är det att så många vill köpa/beställa saker som jag gör!
Kommer nog så småningom att ha betongkursdagar då jag fått förfrågningar på det. Säg till mig om du är intresserad så får vi se när det blir av.
 
Här är bara en del av det jag gör...fågelbad, figurer, underlägg, bokstöd m.m  m.m
 
 
 
 
 
 

Glasögon

7/8 2013
 
Ett härligt auktionsfynd  är den här God morgon skylten. Nu har den blivit glasögonhängare innanför ytter-dörren på landet. En del av glasögonen pryder bara sin plats, lite nostalgi...
 
 
 

Ljuskorg

5/8 2013
 
En gammal korg som sitter på sommarstugans yttervägg fick lite nytt liv inför alla sena sommar/höstkvällar. Satte bara in en ljuskedja (Julgransbelysning) och så här blev det:
 
 

Trapp projekt på landet

3/8 2013
 
Ett av sommarens projekt har varit att fixa en ordentlig trappa/gång till vårt utedass. Vägen dit har varit så tråkig om det är en regnig sommar, läge för höga gummistövlar och regnställ inför varje besök... Skämt åsido, mannen klurade ett tag och så blev bygget klart på två dagar. Det blev så bra och nu kan vi gå dit torra om fötterna och dessutom inte vara rädda för att halka i det våta gräset i nerförbacken.
 
Den smartaste lösningen var armeringsjärnen som är fastsatta på tvären med märlor, nu kommer ingen att halka mer där höjdskillnaden är som värst!
 
Nu väntar jag på att det ska bli lite mer ruffig och grå ton på brädorna, så blir jag helt nöjd...
 
 
 
 
 

Betongkorg

1/8 2013
 
Bloggen har fått stå tillbaka ett tag...Den senaste tiden har jag pendlat mellan landet och jobbet för att få ut det bästa möjliga av sommaren. Det är nog kanske dags att skaffa en bärbar dator för att kunna uppdatera lite oftare. Ska fundera på saken...
"Mostermia i betongfabriken" har äntligen blivit verklighet igen! Har fått så mycket inspiration igen och framförallt provat en massa nya saker!
Här är en ny ide jag fått och provade den i veckan:
 
Doppade en spetsduk i betonghinken och här är resultatet! På kvällen provade jag att sätta ett ljus i och hade den på grusgången, skenet/mönstret blev så fint!
 
En annan spetsduk lade jag på en hjärtform och ska så småningom prova att sätta en ljuskedja i den.
 
 
 
 
 

RSS 2.0