Det blommar i zinken!

28/6 2013
Det växer så det knakar i alla zinksaker som vi har i trädgården. Det växlande vädret är ju bra då man inte behöver vattna så ofta...men lite mer sol på smultronblommorna vill jag nog ha...
 
 
 
 

Härligt besök

26/6 2013
 
I går när vi grillade fick vi ett kärt besök av en hungrig ekorre. Den var helt oblyg och hoppade upp på bordet tog min macka och satte sig på den lediga stolen vid bordet och åt upp den!
 
Hur söt som helst och inte ett dugg rädd för min kamera!
 
 

Höga kusten

25/6 2013
Nyss hemkommen från en härlig tripp till Höga kusten, fint väder hade vi hela tiden vilket gör allting så mycket bättre.
VI bodde på hotell Höga kusten som ligger precis vid brofästet, toppenställe som kan rekommenderas! Alla rum har en mäktig utsikt över Höga kusten bron.
 
Höga kusten bron i solnedgången.

Vi gjorde en tur med båt till Ulvön.
Båthusen vid hamnen på Ulvön.
 
 
 
 

Tiden rinner iväg...

19/6 2013
 
Vet inte riktigt hur det går till men tiden bara rinner iväg och jag har varit dålig på att skriva här...
Jobbfester skolavslutning och student, ja den här årstiden är helt galen ibland! Men allt är ju så kul!!!
Nu ska jag ha semester i fyra veckor och jag hoppas att jag hinner med en del pyssel. Det får bli mycket tid på landet och bara ta det lugnt, och lite betong förstås...
 
Borra hål i en tallrik och sätt i ett urverk, siffrorna är klistermärken.
Trevlig midsommar önskar jag er!!!
 
 

Student 13/6

12/6 2013
 
I morgon är det dags för studentfirande på Särskolan. Tre ungdomar på mitt arbete tar studenten, de har varit väldigt förväntansfulla en längre tid. Nu i kväll har jag pysslat ihop varsitt "studenthänge" att hänga runt halsen på dom i morgon. En visselpipa, ett kort och så tog jag sönder en ljusmanschett (aldrig använd...) och sydde fast blommorna på sidenbandet. Enklare att köpa något färdigt tänker ni, men som ni vet så kan jag inte låta bli att tillverka något själv...
 
 

Schackbräde till saften

7/6 2013
 
Jag har sparat en del schackbräden som legat i de fyndlådor jag ropat in på auktioner. Spelar inte schack men jag tycker de är fina och användbara till andra saker. Ett av dom är gjort i glas och har en lite högre kant runtom, passar bra till sommarens saft eller kanske rosevin?
 

Mer bilder från Ellen Key

3/6 2013
 
Här kommer mer trädgårdsbilder från ett dimmigt Ellen Keys strand vid Omberg.
 
 
 
 
 

Ellen Keys strand

3/6 2013
 
Har du inte varit och besökt Ellen Keys strand vid Vättern så gör det! Vi gick en guidad tur och fick höra en hel del spännande och intressanta saker. Vilken modig kvinna hon var!!!
Hela stället har något speciellt som är svårt att förklara, enkelt och otroligt fint och genomtänkt. Vi var där en dimmig dag och såg inte mycket av Vättern, så om du ska dit så försök att välja en solig dag för att få uppleva den intensiva blåa färgen som vattnet kan ha.
Jag köpte en bok för att läsa mer om hennes pedagogiska tankar, får bli på semestern...
 
Kortsidan på huset som är byggt i en sluttning.
Kortet är taget på väg upp från lusthuset vid vattnet.
Utsikt från balkongen.
 
 
 

RSS 2.0