Festdetaljer

29/5 2013
 
När jag städade i det gamla ekskåpet inför förra helgens fest så hittade jag de här som jag alldeles glömt bort...De kommer från en fyndlåda jag ropade in på en auktion för väldigt längesedan. Lite smått buckliga, men så charmiga!
 
Några av trädgårdens blommor passade bra att sätta i och ha på festbordet. Liljekonvaljerna som vi plockade i skogen efter förra veckans ridtur fyllde rummet med väldoft.
 
 
 
 
 

Kakformar till fest

27/5 2013
 
Gamla kakformar använder jag ofta när jag dukar till fest. Ibland med vatten och blommor i och ibland med ljus i, båda alternativen är lika fina tycker jag. De stora formarna har jag fått av en god vän, den mindre sortens kakformar finns på de flesta loppisar.
 
"Duken" under kakformarna är en rulle vanligt present/omslags papper från Maxi.
 
Fyll en lite större kakform med vatten och låt blommorna flyta runt.
 

Mors dag

26/5 2013
 
Mors dag  och besök av två fina tjejer som känner sin mamma! Presenterna var verkligen mitt i prick!!!Rebusen ska resultera i en utflykt till sommaren, ska bli mysigt. (kanske ska ta med lådan  med text på också...?)
Är så glad att jag har två underbara och gulliga ungar!!!
 
 
 

Nostalgi!!!

23/5 2013
 
Ledig dag = röjardag! Har hunnit massor. Återvinningen för att slänga skräp, landet för att lasta av saker till den kommande loppisen. Röjt här hemma och blev så himla nostalgisk när jag tittade in i förrådet under trappan....
Min allra första skivspelare med högtalaren i locket och idolen Svenne Hedlunds skiva.
Kommer ihåg att det stod Svenne i min första skolväska när jag var 7 år!
 
 
Tyckte visst om hjärtan redan då...ett litet hjärta målat på skivtallriken...
 
 

Symaskin och madrasstyg

15/5 2013
 
Äntligen har lusten att sy på min gamla symaskin kommit tillbaka!!! Orsaken är att min äldsta dotter lämnade in den på lagning och nu slipper jag att vara irriterad på knöliga sömmar...
Mitt favorittyg är detta madrasstyg som passar så bra i järnsängen på landet. Har hittat en del på loppisar och Tradera. Har någon ett sånt tyg och vill sälja så skriv till mig! Är mest intresserad av den gamla sortens madrasstyg som är mörkare i färgen. Tyget finns i nytryck också, det är det ljusare tyget på fotot som jag hittade i en tygaffär i stan.
 
 
 
 
 
 

Fruktkorg av lampskelett

12/5 2013
 
Den här lampskärmen var klädd med ett otroligt fult tyg och var nästan på väg till återvinningen i går. Men med saxens hjälp så föll tyget av och kvar blev den här fina skärmen, lite stringmodell över den...Vände den upp och ned och tryckte ner hållarna till glödlampan och vips så blev det en fruktkorg!
 
 
Första gullvivorna får ju också vara med på bild såklart!
 
 

Intensiva dagar

9/5  2013
 
Vissa dagar är mer intensiva än andra och jag har inte hunnit göra något inlägg på en vecka...Har tre jobb att sköta och måste också ta tag i att rensa ut lite här hemma... En uppgift som inte är världens lättaste för mig som har lite svårt för att kasta saker...Började i alla fall med att rensa ut i bokhyllorna i förrgår och skänkte en massa böcker till Hjärta till hjärta, en riktigt bra början!
 
Kom också i väg till blomsteraffären för en del investeringar, blir så sugen nu när det är varmare ute. Det var rea på en del växter och fotona här visar  en del av inköpen som platsade i mina älskade zinksaker.
En zinkbalja inköpt på auktion och en vattenkanna som har ett rosthål och helt obrukbar för att vattna med men helt ok att plantera i.
 
Ville ha den fina brandsprutan på en auktion, men fick ett helt parti brandsprutor! Får se vad det kan bli av de andra...

Kryssning till Riga

2/5 2013
 
I år firade vi en annorlunda valborg...Det blev en välbehövlig liten semestertripp till Riga i tre dagar. Resan var en julklapp till min man som tack för att han var hemma en hel vecka och "vårdade" mig efter min stora operation i december.
Riga är en mysig stad med många fina jugendhus och byggnader och fina små gränder. Tyvärr var det för kallt för att sitta ute på alla uteserveringar som fanns överallt. Om du åker dit så besök den gigantiska marknaden som finns i och utanför flera stora hangarer, man kan gott och väl ta en hel dag där...
Jag var helt förundrad över kvinnornas skoval med alla kullerstenar på gatorna, nästan alla tog sig fram i högklackat (och då menar jag verkligen högklackat!!!) Klädstilen är en annan historia...vi får backa många år här i Sverige för att förstå...De gamla tandlösa gummorna med " hucklen"var ju bara så underbara, men där finns också en sorg över hur liten pension de har och hur fattiga de är.
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0