Tradera

25/2 2014
Äntligen har jag lyckats med att rensa lite här hemma och har lagt ut några (10) saker på Tradera så nu är det bara att vänta och se när auktionerna går ut 2/3. Välkommen att titta in du också!
Några av sakerna som ligger ute:
Antikt och design svenskt porslin retro
 
 
Antikt och design Svenskt tenn
 

Vår?

24/2 2014
 
Jobbarhelgen har passerat och det har äntligen varit några fina soliga dagar så nu känns det som att våren är på väg! När vårkänslorna väcks så är det väldigt lätt att ta en tur till blomsteraffären och njuta av alla lökväxter som finns nu. Sedan gäller det att stå emot alla andra galet fina saker som finns där...
Men jag har ju redan saker så det räcker och de loppisfyndade skålarna (två för tio kr) som redan fanns hemma blev fina som blomkrukor till krokusarna och pärlhyacinterna.
 

Vi var ute på födelsedagskalas på landet i lördags och passade också på att se om vår lilla stuga.
Inga möss som hälsat på vad vi kunde se och det tackar vi för. Har ju redan gjort en stor investering för några år sedan då vi fick köpa nya sängar för att de fungerat som bo åt en hel musfamilj! Ja jag får ju erkänna att det var mitt fel som inte stängt dörren ordentligt till skåpet där vi hade våra vetevärmare....julafton för alla möss!!!
För att skoja till det lite så har jag förpassat några möss från IKEAS mysdjursavdelning till lite olika ställen på landet. Här har en av dom fått flytta in i fågelholken på Friggeboden...
 
 
 

Mera hjärtan

20/2 2014
 
Ledig dag och tid för en massa pyssel och lite OS emellanåt...Spännande match med damkronorna som tyvärr förlorade matchen och blev utan medalj, tyckte så synd om dom efter att ha kämpat så hårt!
 
I kväll ska jag och min syster gå på en föreläsning med temat "Ett hälsosammare liv" med Tommy Svensson, den handlar om mat som är bra och tillsatser som vi ska undvika.
 
Min favoritform hjärtat finns ute i trädgården också, det här stora hjärtat har jag gjutit av en virkad duk och betong. Tänkte egentligen ha en det inne med en ljuskedja bakom men nu hamnade det ute istället, bra att prova hållbarheten i alla väder. Får nog göra fler sådana till våren...
LÄNGTAR till att det ska bli varmare ute så jag kan börja betongsäsongen!
 
 
Betonghjärta på ett "hjärtzinkfat"
 
Zinkhjärtan i en gammal zinkbalja har ju också en självklar plats i trädgården...
Mossan hann jag hämta på landet innan snön kom och den står sig lika fin än efter att snön smält bort igen.
 
 
 
 

Helgen som varit...

16/2  2014
 
Helgen har bara försvunnit känns det som. När man jobbar varannan helg så är de lediga helgerna viktiga. Tid för återhämtning och känslan att få sova så länge man vill på morgonen är det bästa tycker jag.
Det har ju blivit en hel del spänning och en massa glädjetårar över OS gulden i stafett, vilka makalösa prestationer!!!
 
Har passat på att sortera och röja lite i mitt pysselrum, varje gång jag börjar med det så startar jag på nya projekt och så hinner jag inte så mycket som jag tänkt...har i alla fall sorterat i mina pärmar där alla tankar på saker jag vill göra är nedskrivna. Ska träffa redaktören på Corren v 9 så får vi se vad det utvecklar sig till.
 
Lördagkvällen gick jag och mannen på bio, det blev 100 åringen som klev ut genom fönstret och försvann. Efteråt gick vi på restaurang Grekiskt och Gott och det var otroligt gott! En kylig promenad på stan och så åkte vi hem och värmde upp oss med en Irish coffee och såg slutet på Melodifestivalen, verkar inte som vi missat något...???
 
(lite dramatisk utsikt från vardagsrumsfönstret)
 
 

Alla hjärtans dag i dag och 364 dagar till, hoppas jag!

14/2 2014
 
Tjuvstartade lite i går och hade trerätters middag här hemma. Tycker det är så roligt att duka till speciella tillfällen, planera och prova någon ny rätt. Den här gången blev det fetaostfylld baconlindad kycklingfile i chili/paprikasås med pressad potatis.
 
 
 
 Förrätt på en tallrik med hjärtan
 
 
Här kommer en hälsning från mig på Alla hjärtans dag och jag hoppas att ni alla tänker till och bryr er om varandra alla andra dagar på året också! Tänk lite djupare, det får inte bara bli köpmännens dag en gång
om året.
Jag ser det bara som en liten extra påminnelse att kunna göra något litet extra för någon/några och det ska
inte behöva kosta så mycket.
Det kan vara ett sms/samtal, ett leende, en kram, en hjälpande hand, en hälsning på Facebook m.m
 

Kram till er alla, här kommer lite foton från vårt hem (älskar ju hjärtan alla dagar på året!)
 
 
En containerfyndad ram utan baksida satte jag direkt på väggen, spikade fast två hjärtan inuti.
 
En gammal kakform för vaniljhjärtan kan fungera som dekoration eller ljushållare för värmeljus.
 
Fixade till våra sänglampor lite...tänk att man kan se hjärtformen i allt om man bara vill...haha.
 
 
 
 
 
 
 

IKEA och benvärmare

12/2 2014
 
IKEA är ett favoritställe och ibland åker jag bara dit och tittar runt för att få inredningstips. På en sådan runda innan jul råkade jag få syn på några fina stickade filtar och det blev ett impulsköp!
När det sedan var dags för mellandagsrea så blev fyndet ett par stickade benvärmare i samma stil för en billig penning. Min tanke med det köpet var att trä den ena över en glasvas, den andra benvärmaren fick bli ett överdrag till en nackkudde i vardagsrumssoffan.
 
 
 
 
En IKEA favorit till är den här ljusstaken som jag köpte för många år sedan och är väldigt användbar året runt.
Den består av en massa ihopkopplade ljuskoppar i porslin och jag har köpt till en del på loppisar genom åren. För att inte ruinera sig på värmeljus kan man fylla en del ljuskoppar med blommor eller figurer som passar för årstiden/högtiden. Blir riktigt fint på ett "festlångbord"
 
 
 

Det som göms i snö...

11/2 2014
 
Nu har all snö smält bort och alla saker jag tog fram till jul kom plötsligt fram igen...I vår lilla trädgård på framsidan av radhuset gör jag alltid iordning trädgårdsbordet med juteväv som är inköpt i en blomsteraffär. Lägger på granris från landet och så får mina betongtomtar en plats tillsammans med en del lyktor som tänds på kvällarna. Något som inte stämmer i år är att ljungen klarat sig genom den varma vintern och är fortfarande lika fin som i oktober!
 

Korgen som står till vänster i bild har jag gjutit av en spetsduk och den kan fungera både som ljuslykta och blomkruka. Eftersom det är en helt ny ide och jag håller på att prova mig fram så gäller det att se om den
håller för en vinter ute...
 
 
 

Känns inte bra...

9/2 2014
 
Tänk att det passerat så många veckor sedan jag orkade skriva här...mitt senaste inlägg var i slutet på September. Mina krafter har gått åt till annat än att hinna med bloggen.
Under några hektiska höstmånader 2013 jobbade jag på tre olika jobb och skrev för en tidning, ja ni hör ju att det var ganska ohållbart...Så dök det upp ett ledigt jobb och för första gången i mitt liv (54 år gammal!) skrev jag ett CV med hjälp av äldsta dottern. Var på intervju och fick jobbet!
Så nu jobbar jag bara på ett jobb och det räcker gott för det är en del nytt att sätta sig in i, men det känns rätt och det är det viktigaste.
Saknar ju givetvis alla goa människor jag jobbat med på alla jobb jag haft men det är många som hör av sig och vi träffas en del och det är jag väldigt glad för!
Julen som egentligen är min bästa pysselmånad kom lite i skymundan i år, men någon bild lyckades jag fånga på dukningen och julgranen.
Bättre sent än aldrig kanske man kan säga...
 
 
Nu hoppas jag på att kunna ta nya tag och att ni som följer mig inte gett upp!
 
 
 
 
 

RSS 2.0