Vårdag på landet

30/3 2014
 
En helt otroligt skön dag på landet, sol och 15 grader varmt!
Vi klippte buskar och rensade upp runt vårt hus inför en kommande rödfärgsmålning lite längre fram.
Men vi hann också med en promenad för att kolla blåsipporna och syrrans gäddburar i sjön.
 
Ingen gädda i den här gången...Kanske tur för oss, vi är ju inga storfiskare precis...
 
Mannen spanar efter grodyngel...
 
 
 

Loppisfynd

30/3 2014
Är lite smått förtjust i vita gammaldags figurer som den här, är den inte helt underbar?
Har köpt den på loppis för 20kr och nu pryder den sin plats i vardagsrumsfönstret.

IKEA 70-tal

29/3 2014
 
Med sorg i hjärtat har jag sålt mina tonårsfåtöljer från IKEA...Insåg ju efter 40 år att jag inte kommer att kunna sitta i dom mera...haha. Jag var 14 år när jag köpte dom och jag tyckte de var så snygga!
 Tänk att tyget inte var slitet efter alla dessa år!
 

Spets, konserver och paket.

25/3 2014
 
Våffeldagen och jag glömde totalt bort att ta kort på våfflorna!
I år blev det traditionellt med hjortron, jordgubb, körsbärssylt och vispad grädde och vi fick god hjälp att äta upp dom av svägerskan med man som tittade förbi på en trevlig stund.
 
Fortsätter för övrigt på mitt spets tema och tänkte visa några saker på hur du kan återbruka spetsarna på vanliga konservburkar. Finns många användningsområden några exempel kan vara att sätta kryddväxter i eller som pennburk.
 
Använd de små dukarna att dekorera paketen med, kontrasten mellan ett vanligt brunt omslagspapper och en liten virkad duk är fin tycker jag. Använd lite dubbelhäftande tejp så går det att använda duken igen!
 
 

Bastutanter och dop

23/3 2014
Förutom att det varit min jobbhelg så har jag hunnit med att träffa några av mina gamla arbetskamrater från skolan jag jobbade på. Vi kallar oss "Bastutanterna" detta namn kom till av att några av oss har bastu och det blev några bastubadsträffar i början.
Nu blir det visst god mat och gott vin som är prioritet ett och det är ju inte fy skam...
 
Lördagen tog jag ledigt och åkte med yngsta dottern på ett mysigt dop i Kaga kyrka. En f.d kollega till mig skulle döpa sin yngsta son och vi hade förmånen att få vara med på en fin ceremoni. Det mest positiva var att den utgick från alla barnen som var där, ett dop är ju en familjehögtid.
 
 
Efteråt bjöds det på smörgåstårta och "gofika"
 
 
 

Lampa av spetsdukar

20/3 2014
Nu har jag provat att göra en lampa av en massa små spetsdukar. Man kan välja att stärka med lim och vatten eller sockerstärka, det är en smaksak. Vår golvlampa i vardagsrummet fick "vikariera" som torkställning...Så här blev resultatet av mitt första försök:
 
 En badboll fick bli stommen, den är hållbar och så släpper man bara ut luften när dukarna torkat och återanvänder den!
Sätt dit sladd och glödlampa och det blir ett otroligt fint mönster när man tänder den på kvällen.
 

Gårdagens storm

16/3 2014
Vilken storm som drog fram i går! När jag tittade ut såg vårt trädgårdsbord ut så här, som tur var klarade sig blommorna riktigt bra. 
Vi trotsade stormen och tog en promenad i ett av våra nybyggda områden i södra Linköping. Det var många otroligt fina hus och ibland kan man bli riktigt sugen att få flytta in i ett nybyggt hus.
Men med villapriserna som är just nu så är det bara att glömma...vi får vara nöjda med vårt lilla radhus som vi bott i sedan 1999.
 
 

Bortglömd rödlök

14/3 2014
 
Hade totalt glömt bort att jag satte ut några rödlökar som dekoration i höstas, hittade den nu och den såg ut så här...ganska vacker tycker jag.
 

Spegel, spetsdukar och sprayfärg.

11/3 2014
 
Vad gör man med en repig gammal spegel som någon kasserat?
Mitt tips är att göra en ljusbricka. Lägg några spetsdukar på spegeln och använd dom som schabloner när du sprayar den med hobbyfärg. Jag hade en vit färgburk hemma men det går ju med vilken färg som helst och svart tror jag kan bli riktigt häftigt!
 
 
Har också satt spets på vanliga enkla ljushållare från IKEA. Även värmeljusen har fått sitt...
 
 

Spets och socker

10/3 2014
 
Ledig dag betyder att det sista börjar ta form inför min artikel i tidningen.
Det har varit mycket socker dukar och spetsar ett tag, men det är så himla kul att få prova allt man kommer på. En del blir bra och en del saker får man lösa upp i vatten igen och börja om, det är det bästa med att välja sockerstärkningsmetoden.
Med lim och vatten finns det ju ingen återvändo...
 
Här är några av veckans skålar!
 
Hade en del lite trasiga virkade hyllremsor som jag doppade i sockret och snurrade så att det blev rosor.
Tänkte att de kan passa som dekoration eller ett annat alternativ är att fästa en liten skylt med ett namn på och använda dom som bordsplacering.
På en repig bricka lade jag en duk som schablon och sprayade med svart hobbyfärg, blev riktigt häftig effekt.
 
 

Ugglor i Mossen

6/3 2014
 
Att ugglor hör till en av mina favoriter både när det gäller örhängen och i inredning hade mina f.d arbetskamrater snappat upp så jag fick den här stora ugglan på en avskedsfest dom ordnat för mig när jag slutade. Att bli bjuden på god mat och dryck, trevligt sällskap och en fin uggla då mår man bra!
 
En ljuskedja som ligger på fönsterbrädet och slingrar sig in i ugglan gör att den fungerar som fönsterlampa.
 
Nu har den även "fått tillökning" av den mellanstora ugglan som finns på Lagerhaus, äldsta dottern hittade en till mig i Norrköping då den var slut här i Linköping.
 
 

Frossa i tulpaner

5/3 2014
 
Den här tiden på året kan man verkligen frossa i tulpaner och det är ofta extrapris så man kan slå till på flera buketter och fylla en stor vas.
 
Hittade en ovanlig och jätteläcker tulpansort häromdagen, ser nästan ut som en korsning tulpan/ros.
 
Här provat att sockerstärka en stor duk så den passar utanpå en stor glasvas (går ju lika bra med en stor glasburk)
 
 
 
 
 
 

Lördag i Stockholm

2/3 2014
Resor är alltid något som lyser upp tillvaron och man kan leva länge på alla goda minnen!
 
Min man och jag reste mycket när vi var unga ( nu snackar vi 80-talet) Vi hyrde en liten billig lägenhet och sparade varenda öre vi kunde. Planerade nya långresor, tog all semester vi hade och en del tjänstledighet och så drog vi iväg...
När pengarna började ta slut så jobbade vi oss fram, oftast fick vi jobb genom människor vi träffade på restauranger/barer. Ett av mina roligaste jobb var när jag plötsligt stog och sålde croissanter på ett lunchställe i downtown Los Angeles! Det modet skulle jag inte ha i dag kan jag säga...
(En oförglömlig syn var när Janne stod och skrapade bakplåtar på ett bageri i L.A) Allt för några dollar som gjorde att vi kunde vara kvar lite längre!
 
Men en dagsresa till Stockholm med goda vänner/arbetskamrater kan också pigga upp för en lång tid framöver! I går var vi och såg Flashdance så himla bra, otroligt duktiga dansare!!!
 
 
 

Möte på Östgöta Correspondenten

28/2 2014
Avslutade min månadsruta Mostermiasfyndigheter i Corren i december förra året och har sedan fått uppdraget av redaktören för Corren Bostad att fundera på fyra områden som jag vill skriva om under 2014. Eftersom det blir färre antal bidrag till tidningen så kommer de att få större utrymme istället.
Var på ett möte i veckan och presenterade ett förslag och nu är det bara att sätta igång och pyssla!
Första temat håller jag på med nu och det ska publiceras i mars, temat kommer att vara spetsar och virkade dukar. "Tantvarning" eller? Det kommer att vara en del socker och lim inblandat...
 
Liten sockerstärkt duk med en "reservprisma" har hamnat  under kristallkronan...
Samla på dig några små virkade dukar under året så kan du göra sockerstärkta dekorationer till nästa års julgran!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0